Frank

We zullen ons eerst even voorstellen.

Frank

Frank Wouters, evenals Henny oud-leerling van het Thorbecke-lyceum is geboren in een stad in het zuiden des lands waar men vroeger gloeilampen maakte. Hij leerde op 7-jarige leeftijd de geheimen van het muziekschrift van zijn vader, een amateurpianist. Toen hij 8 werd schakelden zijn ouders een pianoleraar in. Daarnaast deed Frank verkenningen op de viool en de gitaar, maar koos ten slotte de trompet/cornet als zijn tweede instrument en de Jazz als zijn idioom.
Met een paar jongens uit de buurt richtte hij toen het Frank Wouters Kwintet op. Via een door Frans Elzen geleide oefenbigband maakte hij kennis met de locale jazz-scene. Na zijn dienstplicht te hebben vervuld studeerde Frank enige jaren wiskunde in Leiden, maar switchte net op tijd over naar hoofdvak piano aan het Conservatorium, waar hij les kreeg van Simon Admiraal. Een zware studie, zo bleek, en Frank vond het stilaan tijd geworden om op burgerlijke wijze de kost te gaan verdienen. Eerst bij Gist-Brocades, daarna bij de Consumentenbond. Het spelen van muziek bleef echter zijn grote passie. Orkesten waar hij ooit als trompettist deel van uitmaakte zijn o.a. het Leidsch Studenten Jazz Gezelschap, West Coast Jazzband, Ted Easton’s Hot Shots, Bill Baker Bigband en de Funny House Jazzband. Tegenwoordig heeft hij net als Henny een plek in de 12-mans formatie Swingin’ Crash. Wat de piano betreft legt Frank zich toe op de kunst van het begeleiden van de veelzijdig getalenteerde Henny van Dongen. Haar kennis van het internationale liedrepertoire en zijn vertrouwdheid met het Great American Songbook vormen een ideale combinatie.
Henny

Henny

Henny van Dongen, geboren van der Put, begon al met zingen op de middelbare school. Op het Thorbecke-lyceum zong zij in een jazzcombo met Lodewijk (Lody) Bouwens. Via een uitstapje in een Rock en Roll bandje kwam zij uiteindelijk terecht in Cabaretgroep Comique in de jaren tussen 1966 en 1970. De semi-professionele groep stond onder leiding van Wik Horn en trad op in vele theaters in Nederland met o.a. aan de piano Peter Stoops en medezangeres Ellen Verhey. Later voegde ook de nu in Duitsland zeer befaamde cabaretier-kunstenaar Robert Kreis zich bij het gezelschap en trad o.a. op in Diligentia. Ook bleef de jazz aanwezig met de Court Town Rhythm Kings, waarmee Henny nog meedeed aan het Jazzconcours in Loosdrecht. In 1968 ontmoette Henny tijdens één van haar optredens in Scheveningen haar toekomstige echtgenoot en concentreerde zij zich na 1970 op het opbouwen van hun bedrijf in Rotterdam. De liefde voor de muziek bleef, maar het zou tot 1996 duren voor zij weer met optreden begon en wel als zangeres van de Big Band Swingin’ Crash onder leiding van Wik Horn. Met dit oude stijl jazzorkest maakte zij 4 CD’s en trad op in binnen en buitenland met repertoire van o.a. Benny Goodman, Glenn Miller, Artie Shaw en vooral de afgelopen jaren van Duke Ellington. In 2009 bleken Hans Wooning en zij een uitstekende combinatie met gitaar en zang en werd het Duo Brocante gevormd. Zij spelen en zingen Frans, Duits, Engels en Nederlands repertoire en treden regelmatig op.